Mededelingen

De Haagse Culturele Parade & Festival 2021 gaat helaas niet door

De Haagse Culturele Parade & Festival 2021 gaat helaas niet door!

Beste deelnemers en vrienden,

Jullie begrijpen dat de The Hague Cultural Parade & Festival 2021 helaas geen doorgang kunt vinden. Hoeveel verdriet dit ons ook doet, onze aller gezondheid gaat voor. Maar we houden moed en hopelijk tot volgende jaar als het coronavirus dan opgeheven is.

Dan maken we er volgend jaar een extra groot feest van. Post-Corona-Party!
Hou svp de websites (zie hieronder) in de gaten voor de data en meer informatie over 2022!
Voor vragen en suggesties kunt u een email sturen naar: info@africalife.nl of info@thehagueculturalparade.nl .

Stichting Africa Life wenst jullie veel sterkte en alle goeds voor de toekomst!

Stay strong, safe and healthy!

Hartelijke groet,

Namens het bestuur,

James Owie (Voorzitter)

www.africalife.nl

www.thehagueculturalparade.nl

eind

 

Schrijf je nu in!
Lees svp hier! Vrijwilliger en Parade deelnemers?

Parade:
Verschillende in Den Haag woonachtige culturen uit vier continenten (20 landen uit de volgende continenten): Amerika, Azië, Europa en Afrika, trekken hun mooiste traditionele kleding uit de kast en gaan met muziek en dans door de straten van de Stationsbuurt. Een fantastische mogelijkheid om in ongedwongen sfeer te netwerken, plezier te hebben en om nader kennis te maken met elkaar.

De Haagse culturele rijkdom werd in al haar glorie getoond met muziek en dans door 20 culturele groepen in hun traditionele kleding door de straten van Den Haag. Een Culturele Parade in de straten van Den Haag die de uiteenlopende en grote variëteit aan culturen in Den Haag zichtbaar heeft gemaakt. Onder begeleiding van swingende muziek liep de Parade door de straten van het centrum en bracht aan het aanwezige publiek de kleurrijke Haagse samenleving in beeld. Langs de route van de optocht stonden elke jaar veel mensen en er werd luid geapplaudisseerd en veel gefilmd en gefotografeerd.

De beste prestaties van de dag worden beloond met een prijs in vorm van THCP&F bekers. We voeren hiermee een klein competitie element in om het enthousiasme van deelnemers te verhogen. 

Festival (Podium)
Naast live muziek op het podium en Parade in de straten van het Centrum, zijn er verschillende educatieve culturele workshops, diverse lekkere eettentjes, marktkramen en kindervermaak op het festivalterrein Huijgenspark. Lokale talenten, (jonge) artiesten en bekende artiesten zorgen ervoor dat iedereen worden geamuseerd. De spheer is altijd aangenaam!

Den Haag FM en lokale TV zijn soms aanwezig om live verslag te doen vanaf het Huijgenspark! Een Led-scherm met live videobeelden van de Parade in de straten zijn te zien in het Huijgenspark (Er wordt rekening mee gehouden dat mensen niet mee kunnen lopen met de Parade)

Doelstellingen
Stichting Africa Life heeft aan Den Haag en de rest van de wereld laten zien dat Den Haag  een internationale stad is en brede culturele rijkdom bezit.

Plus een gevoel van trots uitstraalt om met elkaar een bijdrage te leveren aan het behoud van de Haagse multiculturele samenleving en het verbeterde imago van de stad. Het promotie van Den Haag als de stad waarin iedereen telt.

Voor video’s impressies van de dag, verwijs ik u graag naar:

  1. Clips THCP&F 2019 Huijgenspark live optredens

https://www.youtube.com/watch?v=CWFd3S-WApc&feature=youtu.be

  1. The Hague distinction award for James Owie/
    De Haagse onderscheiding voor James Owie

https://www.youtube.com/watch?v=qCX-lpBZito&feature=youtu.be

  1. Zat 6 juli 2019 Haagse Culturele Parade clip

https://www.youtube.com/watch?v=Y_R0qMCcPRc&feature=youtu.be

Samenwerkingsverband:
De Haagse Culturele Parade & Festival werd  georganiseerd in samenwerking met onder andere Bureau Buurtactief, Welzijnsorganisatie Zebra, Bewonersorganisaties Centrum, theater De Vaillant, bewonersorganisatie Buurtstation, Intercultureel Platform Segbroek, Stichting Rainbow Den Haag, Chinese dansgroep Hai An Den Haag Centrum, Stichting Sarita, Stichting Avrasya, Stichting Perspectief Chinezen in Nederland. SPCN, Stichting Lexes, Ghana, Suriname, Antillen (De Antilliaanse gemeenschap Den Haag), Brazilië, Edo International Association, Nigerian Women of Integrity, Scheveningse dansgroep (Nipah), Soedan, Marokko, Senegal, Hindoestaanse vrouwen, Turkije, Gambia, India,  Iran, Polen, Bulgarije en Folkloristisch Dansensemble Nitsanim.
Zowel de taakverdeling als de samenwerking worden door alle deelnemers als waardevol ervaren.

 

Den Haag TV Promotie Clip
Haagse Culturele Parade en Festival 2018
https://youtu.be/3bMt8PRDy2c

 

We hopen jullie snel graag te zien en wij horen graag van jullie!

 

Parade & Festival 2018 sponsors