Mededelingen

De Haagse Culturele Parade & Festival 2022 (DHCP&F) / The Hague Cultural Parade & Festival 2022 (THCP&F) op zaterdag 2 juli 2022 van 13.30 tot 18.30 uur

We keken er met ons allen erg naar uit om de 13de editie te organiseren, omdat verbinding in deze tijd juist iets is dat we goed kunnen gebruiken. De parade leeft onder de mensen en wij willen graag de parade in leven houden.

Beste deelnemers en vrienden,

Wij hopen dat in 2022 de vaccinatiegraad hoog genoeg is om de maatregelen te beëindigen. Vanzelfsprekend nemen we de RIVM maatregelen in acht en als evenementen te zijner tijd niet zijn toegestaan gaat het niet door.

We hebben in overleg een datum geprikt voor The Hague Cultural Parade & Festival 2022. We zijn blij te kunnen melden dat het zaterdag 2 juli wordt. Als het eindelijk weer kan!

Wij willen graag de 13de editie op zaterdag 2 juli 2022 van 13.30 tot 18.30 uur organiseren. De Parade door de straten van Den Haag (Centrum) en als festival locatie het Huijgenspark, Den Haag (Stationsbuurt).

Het thema van 2022: Nederland 77 jaar vrijheid en verbinding

Den Haag heeft verschillende gezichten van diversiteit en iedereen leeft in vrede met elkaar. Dat is al 77 jaar zo en dat willen we vieren. Stichting Africa Life vindt dat deze vrede niet als vanzelfsprekend moet worden gezien maar moet worden gekoesterd.

Voor vragen, suggesties en/of wil je met je organisatie meedoen! Email: info@africalife.nl of info@thehagueculturalparade.nl .

Hartelijke groet,

Namens het bestuur,

James Owie 
(Voorzitter)

www.africalife.nl

www.thehagueculturalparade.nl

eind

Schrijf je nu in!
Lees svp hier! Vrijwilliger en Parade deelnemers?

Parade:
Verschillende in Den Haag woonachtige culturen uit vier continenten (20 landen uit de volgende continenten): Amerika, Azië, Europa en Afrika, trekken hun mooiste traditionele kleding uit de kast en gaan met muziek en dans door de straten van de Stationsbuurt. Een fantastische mogelijkheid om in ongedwongen sfeer te netwerken, plezier te hebben en om nader kennis te maken met elkaar.

De Haagse culturele rijkdom werd in al haar glorie getoond met muziek en dans door 20 culturele groepen in hun traditionele kleding door de straten van Den Haag. Een Culturele Parade in de straten van Den Haag die de uiteenlopende en grote variëteit aan culturen in Den Haag zichtbaar heeft gemaakt. Onder begeleiding van swingende muziek liep de Parade door de straten van het centrum en bracht aan het aanwezige publiek de kleurrijke Haagse samenleving in beeld. Langs de route van de optocht stonden elke jaar veel mensen en er werd luid geapplaudisseerd en veel gefilmd en gefotografeerd.

De beste prestaties van de dag worden beloond met een prijs in vorm van THCP&F bekers. We voeren hiermee een klein competitie element in om het enthousiasme van deelnemers te verhogen. 

Festival (Podium)
Naast live muziek op het podium en Parade in de straten van het Centrum, zijn er verschillende educatieve culturele workshops, diverse lekkere eettentjes, marktkramen en kindervermaak op het festivalterrein Huijgenspark. Lokale talenten, (jonge) artiesten en bekende artiesten zorgen ervoor dat iedereen worden geamuseerd. De spheer is altijd aangenaam!

Den Haag FM en lokale TV zijn soms aanwezig om live verslag te doen vanaf het Huijgenspark! Een Led-scherm met live videobeelden van de Parade in de straten zijn te zien in het Huijgenspark (Er wordt rekening mee gehouden dat mensen niet mee kunnen lopen met de Parade)

Doelstellingen
Stichting Africa Life heeft aan Den Haag en de rest van de wereld laten zien dat Den Haag  een internationale stad is en brede culturele rijkdom bezit.

Plus een gevoel van trots uitstraalt om met elkaar een bijdrage te leveren aan het behoud van de Haagse multiculturele samenleving en het verbeterde imago van de stad. Het promotie van Den Haag als de stad waarin iedereen telt.

Voor video’s impressies van de dag, verwijs ik u graag naar:

  1. Clips THCP&F 2019 Huijgenspark live optredens

https://www.youtube.com/watch?v=CWFd3S-WApc&feature=youtu.be

  1. The Hague distinction award for James Owie/
    De Haagse onderscheiding voor James Owie

https://www.youtube.com/watch?v=qCX-lpBZito&feature=youtu.be

  1. Zat 6 juli 2019 Haagse Culturele Parade clip

https://www.youtube.com/watch?v=Y_R0qMCcPRc&feature=youtu.be

Samenwerkingsverband:
De Haagse Culturele Parade & Festival werd  georganiseerd in samenwerking met onder andere Bureau Buurtactief, Welzijnsorganisatie Zebra, Bewonersorganisaties Centrum, theater De Vaillant, bewonersorganisatie Buurtstation, Intercultureel Platform Segbroek, Stichting Rainbow Den Haag, Chinese dansgroep Hai An Den Haag Centrum, Stichting Sarita, Stichting Avrasya, Stichting Perspectief Chinezen in Nederland. SPCN, Stichting Lexes, Ghana, Suriname, Antillen (De Antilliaanse gemeenschap Den Haag), Brazilië, Edo International Association, Nigerian Women of Integrity, Scheveningse dansgroep (Nipah), Soedan, Marokko, Senegal, Hindoestaanse vrouwen, Turkije, Gambia, India,  Iran, Polen, Bulgarije en Folkloristisch Dansensemble Nitsanim.
Zowel de taakverdeling als de samenwerking worden door alle deelnemers als waardevol ervaren.

Den Haag TV Promotie Clip
Haagse Culturele Parade en Festival 2018
https://youtu.be/3bMt8PRDy2c

We hopen jullie snel graag te zien en wij horen graag van jullie!

Parade & Festival 2018 sponsors