De Haagse Culturele Parade & Festival (DHCP&F)

De Haagse Culturele Parade & Festival 2015

op zaterdag 4 juli was succesvol, met een 

 

verbindend karakter, zonnig en gezellig!!  

 

 

 Klik hier voor de video:

 www.youtube.com/watch?v=Up3c4AbioqU

 

 

Hartelijk dank aan alle deelnemers, alle vrijwilligers en sponsors voor jullie bijdrage aan deze fantastische dag!! We begonnen de dag met korte toespraken tégen homohaat, stigma tegen hiv, discriminatie, meisjesbesnijdenis waarna een minuut stilte werd gehouden om aandacht te besteden aan gebieden waar mensen het minder goed hebben dan wij in Nederland.

De vertegenwoordiger van de Amerikaanse ambassade, de heer Rob Anderson, gaf een toespraak over de betekenis van the fourth of July, onafhankelijkheidsdag, en wat dit voor de Amerikanen betekent. Tevens benoemde hij het heuglijke feit dat het homohuwelijk nu in alle staten van Amerika mogelijk wordt! Daarna gaf hij de aftrap van de Parade!

 

 

Wat een fantastisch kleurrijk geheel!! De volgende landen waren vertegenwoordigd: Nederland, Polen, Bulgarije, Roemenië, Angola, Ghana, Nigeria, Sudan, Uganda, China, Turkije, India, Nieuw-Guinea, Brazilië, Suriname, Antillen en Curacao. Alle deelnemende landen hebben daarna opgetreden en een impressie laten zien van de zang en dans uit hun land.

Daarna Y-mara op het podium, met heerlijke reggae-muziek.

 

 

Onze wethouder van Integratie, Sociale Zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport, de heer Rabin Baldewsingh, nam daarna kort het woord en sprak onder andere over het inspirerende karakter en de kracht van de verbinding van de Haagse Culturele Parade, de gemeente is volgend jaar graag weer van de partij. Afsluiting van de dag: Friction & the Roots Drivers, een spetterend & swingend optreden! Ondanks het (hele) warme weer is de hele dag zonder incidenten verlopen. Er waren ongeveer twee duizend en vijfhonderd bezoekers die doorlopend de parade en het festival bezochten.

Al met al was het een geweldige en geslaagde dag! Graag zien wij iedereen weer terug in 2016!!

Hartelijk dank!  De organisatie van THCP & F 2015!

 

 

 

 

Clip: The Hague Cultural Parade & Festival 2014/
Haagse Culturele Parade & Festival 2014
https://www.youtube.com/watch?v=XgrNg5K-PNY

 

  • De werkgroep THCP bestaat o.a. uit: